• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

13.4.20

Αγαπημένοι μας γονείς και μαθητές,

Καλή σας μέρα! Αυτή η εβδομάδα δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι η Μεγάλη Εβδομάδα ή Αγία Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται σε κάθε της μέρα, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

Φέτος, τη Μεγάλη αυτή Εβδομάδα θα τη ζήσουμε όλοι διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μένοντας σπίτι και προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αυτό δεν πρέπει να μας στεναχωρεί γιατί θα περάσουμε το ίδιο όμορφα με την οικογένειά μας! Θα αποταμιεύσουμε τις αγκαλιές και τις ευχές μας για να τις ανταλλάξουμε μόλις διώξουμε μακριά αυτό τον παράξενο ιό τον κορονοϊό και είμαστε ασφαλείς.

Ας κάνουμε βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κι ας τους στείλουμε πολλά πολλά φιλιά, αγκαλιές κι ευχές με ασφάλεια! Έτσι θα τους νιώθουμε κοντά μας. Φέτος ας βιώσουμε το Πάσχα πιο οικογενειακά, φτιάχνοντας πασχαλινές κατασκευές, παίζοντας πασχαλινά παιχνίδια, διαβάζοντας ιστορίες για το Πάσχα, κάνοντας πασχαλινές δημιουργικές εργασίες,  μαγειρεύοντας νηστίσιμα φαγητά, ακούγοντας υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους, παρακολουθώντας ταινίες με θέμα τα Πάθη του Χριστού, βάφοντας κόκκινα αυγά, ζυμώνοντας κουλουράκια, τσουρέκια κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας στέλνουμε διάφορες δημιουργικές εργασίες σχετικές με τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, σχετικά παιχνίδια online στους πιο κάτω συνδέσμους, ένα βίντεο με Έθιμα του Πάσχα στον κόσμο, πολλές κατασκευές, ένα κείμενο με τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον επιτάφιο» με προαιρετικές εργασίες και ένα επαναληπτικό φυλλάδιο στα μαθηματικά.

Παιχνίδια: https://learningapps.org/1458601  και https://learningapps.org/1457672

Τέλος, στέλνουμε σε όλους θερμές ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ! Θα τα ξαναπούμε την Πέμπτη μετά το Πάσχα στις 23.4.20.

 

Με όλη μας την αγάπη,

οι δάσκαλοί σας

Έλενα Παναγίδου Δ΄1             Χάρης Χαριλάου Δ΄2               Έλενα Χριστοφόρου Δ΄3