• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

23.3.20

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,

Ο τόπος μας διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε την ανθρωπότητα ανά το παγκόσμιο. Μέσα στο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας, της δικής μας, αλλά και των άλλων, οφείλουμε να περιοριστούμε στα σπίτια  μας κατά το μέγιστο δυνατό.

Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί των Δ΄ τάξεων του Ι΄ Δημοτικού Λεμεσού (Χαλκούτσας), μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα επικοινωνούμε μαζί σας κατά κύριο λόγο μέσω EMAIL, δύο φορές τη βδομάδα. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα αποστέλλονται εργασίες για τα παιδιά, οι οποίες θα αφορούν επαναληπτικές ασκήσεις στις ενότητες που διδάχτηκαν ήδη (κυρίως για Ελληνικά και Μαθηματικά), αλλά και κάποιοι χρήσιμοι σύνδεσμοι για δημιουργική ενασχόληση εκπαιδευτικής φύσης. Οι εργασίες θα αποστέλλονται κατά βάση με χρονική σειρά διδασκαλίας (από Σεπτέμβρη προς Μάρτη). Αυτή τη βδομάδα θα σταλούν φυλλάδια σχετικά με την 1η ενότητα Ελληνικών, επετειακές εργασίες της 25ης Μαρτίου, καθώς  και επανάληψη σε πίνακες πολλαπλασιασμού αλλά και στις κατακόρυφες διαιρέσεις (το τελευταίο είναι εξαίρεση στη χρονική σειρά αποστολής εργασιών).

Εισήγησή μας τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα φάκελο στον οποίο θα τοποθετούν όλες τις εργασίες που ολοκληρώνουν. Τα παιδιά μπορούν να συμπληρώνουν τις εν λόγω εργασίες είτε σε φυλλάδια (αφού τα εκτυπώσουν), είτε σε δικά τους προσωπικά τετράδια (όχι σε αυτά που τους δόθηκαν από το σχολείο), τα οποία θα τοποθετούν στον φάκελό τους. Μπορούν να διακοσμήσουν και να ονομάσουν τον φάκελό τους όπως τα ίδια επιθυμούν και με την επιστροφή μας στο σχολείο θα φέρουν στον δάσκαλο/δασκάλα τους τον συγκεκριμένο φάκελο με τις εργασίες από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για ανατροφοδότηση.

Εκτός από τις εργασίες αυτές, θα σας στέλλουμε κάποιους συνδέσμους με διαδραστικά παιχνίδια (online), έτσι ώστε τα παιδιά να εξασκούνται σε ένα θέμα κάθε φορά. Ο σύνδεσμος αυτή τη φορά είναι ένα παιχνίδι για εξάσκηση στα μοτίβα πολλαπλασιασμού με τίτλο: "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος". Πατήστε στο ακόλουθο link για να συνδεθείτε: https://www.stintaxi.com/omicroniota-pirhoomicronpialphaiotadeltaepsiloniotaepsilonsigma.html

Με τη συνεργασία και την προθυμία όλων μας θα περάσουμε αυτό το διάστημα όσο πιο εποικοδομητικά και αποτελεσματικά μπορούμε! Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για διευκρινήσεις και για οτιδήποτε μας χρειαστείτε!

Σας ευχαριστούμε! Καλή συνέχεια και προσοχή στην υγεία όλης της οικογένειας! Οι εκπαιδευτικοί της Δ’ τάξης:

Έλενα Παναγίδου Δ΄1                  Χάρης Χαριλάου Δ΄2              Έλενα Χριστοφόρου Δ΄3